Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Hriňovú čistí a upratuje 20-členná skupina európskych dobrovoľníkov

Ilustračné foto Foto: TASR

V podpolianskom mestečku je to už v poradí XVI. turnus Európskeho dobrovoľníckeho stretnutia.

Hriňová 20. apríla (TASR) - Mesto Hriňová v okrese Detva v týchto dňoch čistí a upratuje 20-členná skupina dobrovoľníkov z celej Európy. V podpolianskom mestečku je to už v poradí XVI. turnus Európskeho dobrovoľníckeho stretnutia.

Ako uviedol primátor Hriňovej Stanislav Horník, cieľom každoročných stretnutí dobrovoľníkov sú verejnoprospešné aktivity, ktoré majú prispieť k zlepšeniu a udržiavaniu verejných priestranstiev, turistických atrakcií, detských ihrísk, ale aj vzájomnému spoznávaniu sa a nadobúdaniu jazykových zručností.

Podľa projektového manažéra mesta Michala Machavu niekoľkodňovú činnosť začali dobrovoľníci údržbou náučného chodníka, vedúceho k vodopádu Bystrô. Pomohli tiež pri výstavbe detského ihriska na Lúčnej ulici, opravili zvoničku na Vrchslatine a natreli šindľovú strechu koliby – turistickej útulne na Javorinke.

Dobrovoľníci sa v utorok podieľali aj na likvidácii čiernej skládky odpadu, ktorá je pri ceste smerom na Štoliansko. Podľa Horníka Lesy SR neskôr zabezpečia časť tohto pozemku tak, aby sa tam nedalo vchádzať osobnými autami, pretože odpad na skládku niektorí ľudia vyvážali na prídavných vozíkoch.

Dnes sa mali dobrovoľníci stretnúť so žiakmi miestnej základnej školy, kde mali diskutovať na rôzne témy v anglickom a nemeckom jazyku.

Brigádnické turnusy dobrovoľníkov organizuje mesto Hriňová a Občianske združenie Rozvoj v spolupráci so združením Európskej dobrovoľníckej mládeže.