Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Banskobystrický kraj

Hriňová sa pripravuje na testovanie

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Množstvo odberných miest a najmä odberných tímov v meste bude závisieť od počtu zdravotníkov.

Hriňová 18. januára (TASR) – Hriňová v Detvianskom okrese sa pripravuje na vládou ohlásené skríningové testovanie obyvateľstva na ochorenie COVID-19.

„Pracujeme na tom, aby sme vedeli občanom sprístupniť najneskôr počas najbližšieho víkendu (23. – 24. 1.) niekoľko odberných miest. Uvažujeme o piatich,“ uviedol v pondelok pre TASR primátor Hriňovej Stanislav Horník.

„V prípade vybraných odberných miest v meste Hriňová uvažujeme o sprístupnení už v priebehu týždňa, aby sme sa vyhli dlhším čakacím dobám počas najbližšieho víkendu,“ zhrnul. „Zdá sa, že vďaka obetavosti zdravotníkov a ostatných dobrovoľníkov a dobre nastaveným vzťahom z celoplošného testovania, by sme s personálom nemali mať problém,“ ukončil Horník.

Zvolen na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti informuje, že množstvo odberných miest a najmä odberných tímov v meste bude závisieť od počtu zdravotníkov. „Ak ste lekár, zubný lekár, sestra, praktická sestra, profesionálny vojak, zdravotník či zdravotný záchranár a ste ochotný pomôcť, prosíme, aby ste čo najskôr prejavili svoj záujem,“ vyzýva samospráva s tým, že záujemcovia sa môžu prihlásiť e-mailom na adrese dobrovolnici@zvolen.sk. „Práca počas víkendového testovania bude, samozrejme, zaplatená,“ pripomína Zvolen.