Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Obnovené kúpalisko v Hriňovej chce samospráva otvoriť koncom júna

Obnovené letné kúpalisko v Hriňovej v Detvianskom okrese plánuje samospráva po 22 rokoch otvoriť koncom júna. Na snímke z 1. júna 2021 letné kúpalisko v Detve. Foto: TASR Silvia Tannhauserová

Projekt spočíval v prestavbe pôvodného plaveckého bazéna a vo vybudovaní troch menších bazénov do pôvodného telesa.

Hriňová 7. júna (TASR) - Obnovené letné kúpalisko v Hriňovej v Detvianskom okrese plánuje samospráva po 22 rokoch otvoriť koncom júna. Pre TASR to uviedol primátor mesta Hriňová Stanislav Horník.

„Práve prebieha proces kolaudácie, zverujeme majetok mesta do správy príspevkovej organizácie Správa športových zariadení mesta Hriňová,“ dodal s tým, že mesto ešte dokončuje nové oplotenie, sadovnícke úpravy areálu a budujú aj ihrisko na plážový volejbal. „Dodávateľ tepla vykoná spustenie ohrevu vody,“ spresnil.

Projekt spočíval v prestavbe pôvodného plaveckého bazéna a vo vybudovaní troch menších bazénov do pôvodného telesa. Vybudované sú plavecký 25-metrový bazén, relaxačný a detský bazén. Chýbať nebudú vodné atrakcie. Bazény prerábali vrátane technológie so strojovňou a kolektorom. Kapacitu kúpaliska projektovali na 636 ľudí. „Je určená ako štvornásobok kapacity vodnej plochy bazénov," doplnil primátor.

Podľa neho celková cena za stavbu dosiahne 747.882 eur vrátane DPH. Na financovanie prestavby kúpaliska mesto využíva zdroje z rezervného fondu z ekonomicky úspešných rokov a investičný úver. Časť nákladov na výstavbu športovísk v areáli kúpaliska chce samospráva financovať zo zdrojov programu rozvoja vidieka. S prestavbou kúpaliska začalo mesto v auguste v roku 2018. Cieľom stavebných prác bola rekonštrukcia areálu kúpaliska, ktorý chátral. Od ukončenia prevádzky v roku 1999 už kúpalisko neotvorili.

Kúpalisko je aj v susednej Detve a je majetkom mesta. TASR oslovilo primátora Jána Šufliarského s otázkou, či si bude Detva brať príklad a po Hriňovej aj oni obnovia letný rekreačný priestor pre obyvateľov. „Otvorenie kúpaliska pripravujeme pre našich obyvateľov a návštevníkov mesta aj v tejto letnej sezóne,“ poznamenal s tým, že samospráva plánuje v blízkej budúcnosti investovať do rekonštrukcie kúpaliska. „Pred otvorením každej sezóny zabezpečujeme predsezónnu údržbu kúpaliska v potrebnom rozsahu,“ pripomenul.

Detvianske kúpalisko v prostredí prírody pri amfiteátri je zverené do správy mestskej príspevkovej organizácie Správa športových zariadení mesta Detva.