Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Banskobystrický kraj

V Hriňovej funguje zberná škôlka, je v nej šesť detí

Ilustračné foto. Foto: TASR/Roman Hanc

Okrem vyplneného formulára od zamestnávateľa sú podmienkou na umiestnenie dieťaťa v zbernom zariadení v Hriňovej aj otestovaní rodičia.

Hriňová 11. januára (TASR) – V Hriňovej v Detvianskom okrese funguje od pondelkového rána zberná materská škola pre deti rodičov z prvej línie. Ako ďalej pre TASR uviedol primátor Stanislav Horník, deti sú v Materskej škole Janka Kráľa v Hriňovej. „Aktuálne je v nej umiestnených šesť detí,“ spomenul.

Ako dodal, záujemcovia o umiestnenie sa môžu aj naďalej nahlasovať prostredníctvom oddelenia školstva alebo svojich predškolských zariadení. Týka sa to rodičov, ktorí pracujú v odvetviach v kritickej infraštruktúre a v týždni od 11. januára 2021 potrebujú umiestniť svoje dieťa do školského zariadenia.

Podľa ministerstva školstva pod kritickú infraštruktúru spadajú povolania zdravotných pracovníkov, policajtov, vojakov, hasičov a aj iné povolania. Predpokladom umiestnenia dieťaťa je, že v danom týždni bude rodič pracovať alebo mať službu. Pre umiestnenie musia rodičia doložiť vyplnené tlačivo potvrdené zamestnávateľom. Súbor na stiahnutie nájdu záujemcovia na webstránke mesta.

Okrem vyplneného formulára od zamestnávateľa sú podmienkou na umiestnenie dieťaťa v zbernom zariadení v Hriňovej aj otestovaní rodičia.