Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Hriňovské dni divadla opäť prinesú umenie, koncert i rozprávku

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Hriňovské dni divadla budú v priestoroch mestského kultúrneho strediska.

Hriňová 8. apríla (TASR) - Umenie, koncert i rozprávka budú súčasťou aprílového festivalu Hriňovské dni divadla. Program je pripravený pre všetky generácie divákov. Pre TASR to za organizátorov uviedla Jana Sekerešová.

Dodala, že v Hriňovej v Detvianskom okrese bude 16. ročník tohto podujatia počas aprílového víkendu od piatka (12. 4.) do nedele (14. 4.). Predstaví sa napríklad Divadlo bez masky z Bratislavy, ktoré pricestuje so satirickou monodrámou s názvom Vyučovanie dony Margarity. Žabokrecké ochotnícke divadlo odohrá komédiu s názvom Nízkotučný život od Viliama Klimáčka. Budú to aj Divadlo pri Kolkárni s rozprávkou pre deti a Potulné divadlo J+T s veselohrou Táračky spolu s rozprávkou (Ne)boj sa! "Žiaci a žiačky škôl budú mať možnosť v piatok dopoludnia vidieť domáce Hriňovské divadlo a ich rozprávku Príhody z bruška," spomenula. Okrem divadelného umenia bude mať festival aj hudobnú zložku. V sobotu (13. 4.) večer sa na pódiu predstaví hudobník Martin Geišberg.

Počas celého trvania festivalu si návštevníci budú môcť pozrieť aj výstavy. Budú medzi nimi ilustrácie, fotografie z ciest, kresby i práce audiovizuálneho krúžku Základnej umeleckej školy v Hriňovej. So svojimi dielami sa predstavia aj študenti z Ateliéru grafiky Fakulty výtvarných umení Akadémie umení v Banskej Bystrici.

Sekerešová priblížila, že novinkou tohto ročníka bude detviansky ľudový kabaret s názvom Vo štvorici, ktorý prinesie zábavu a odľahčenie. Dni divadla sú podľa nej miestom nielen pre divadelné umenie, ale aj pre rozmanitosť umeleckých prejavov, ktoré obohacujú kultúrnu scénu nielen v Hriňovej, ale aj v celom regióne.

Hriňovské dni divadla budú v priestoroch mestského kultúrneho strediska. Program nájdu záujemcovia na oficiálnej webstránke Hriňovského divadla.