Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

Hry hendikepovaných podporil aj Robert Fico, pokrstil knihu Soči 2014

Okolo 200 klientov Národného rehabilitačného centra (NRC) v Kováčovej sa vo štvrtok 11. júna 2015 zapája do súťaží XXVII. ročníka športových hier pacientov. Podporiť ich priamo na miesto prišiel aj premiér SR Robert Fico, ktorý zároveň s paralympionikmi Veronikou Vadovičovou a Jakubom Krakom pokrstil novú publikáciu Soči 2014. v Pozadí uprsotred premiér Robert Fico počas príhovoru. Foto: TASR - Jozef Poliak

Premiér ocenil aj prácu NRC, a to nielen pri vracaní sa ľudí do života po úrazoch či chorobách, ale aj pri usporadúvaní týchto športových hier.

Kováčová 11. júna (TASR) - Okolo 200 klientov Národného rehabilitačného centra (NRC) v Kováčovej sa dnes zapája do súťaží XXVII. ročníka športových hier pacientov. Podporiť ich priamo na miesto prišiel aj premiér SR Robert Fico, ktorý zároveň s paralympionikmi Veronikou Vadovičovou a Jakubom Krakom pokrstil novú publikáciu Soči 2014.



"S výraznou pomocou pre paralympionikov sme začali niekedy v rokoch 2006, 2007, keď ma predstavitelia slovenského paralympijského športu oslovili v súvislosti s technickými prekážkami, ktoré mali pri paralympijských hrách. Následne sa prijal zákon o paralympijskom športe, pomohli sme s budovou a financovaním. Nedávno sme navyše prijali aj zákon, ktorý zrovnoprávňuje paralympijských športovcov pri odmenách," vyrátal pomoc štátu pre hendikepovaných športovcov Fico.

Premiér ocenil aj prácu NRC, a to nielen pri vracaní sa ľudí do života po úrazoch či chorobách, ale aj pri usporadúvaní týchto športových hier, ktoré sa stali odrazovým mostíkom viacerých slovenských reprezentantov v paralympijskom športe.

Prácu rehabilitačného centra vyzdvihol aj minister zdravotníctva Viliam Čislák a predseda Slovenského paralympijského výboru Ján Riapoš, ktorý je spoločne a Romanom Véghom a Stanom Sčepánom autorom knihy o účasti našich športovcov na paralympiáde v Soči 2014.