Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Počas koronakrízy vykonávalo múzeum v Jelšave dokumentačnú činnosť

Ilustračné foto. Foto: TASR/Branislav Caban

Koronakríza rekazila viaceré zamýšľané podujatia.

Jelšava 20. júla (TASR) – Dokumentačnú činnosť a výskum realizovali pracovníci Mestského múzea Jelšava v okrese Revúca v období zhruba troch mesiacov, keď bola inštitúcia pre pandémiu nového koronavírusu zatvorená. TASR o tom informovala riaditeľka múzea Tatiana Strelková.

„V situácii, ktorá na Slovensku nastala, sme sa začali venovať práci, ktorá je v úzadí, očiam verejnosti neviditeľná. Čiže zdokumentovávali sme materiály alebo sme sa venovali výskumu tých vecí, na ktoré počas bežného roka nemáme čas,“ priblížila Strelková.

Koronakríza podľa jej slov prekazila aj viaceré zamýšľané podujatia. „Plánovali sme druhý ročník víkendu otvorených parkov a záhrad v rámci nášho Levanduľového dňa. Podujatie však bolo na celom Slovensku presunuté na jeseň,“ konkretizovala.

Ďalšou zrušenou akciou bola výstava bábik, ktorú chceli v Mestskom múzeu Jelšava spojiť s Medzinárodným dňom detí. „Zároveň to mal byť u nás aj deň otvorených dverí. Veríme však, že sa nám túto výstavu ešte podarí uskutočniť, hoci sa termínovo posunie. Na jeseň máme ešte naplánovanú, v spolupráci s výrobcom kyjatických hračiek Ladislavom Hedvigim, výstavu jeho výrobkov,“ avizovala plány múzea jeho riaditeľka.