Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Výstava v Jelšave predstaví moravského barokového rytca Zeidlera

Na snímke mestské múzeum Jelšava v okrese Revúca. Foto: TASR

Umelcove grafiky sa dajú nájsť v knižných univerzitných tézach, misáloch alebo na stránkach vedeckého mesačníka Monatliche Auszüge.

Jelšava 11. marca (TASR) – Jedného z najvýznamnejších moravských barokových rytcov predstaví pripravovaná výstava Moravský rytec Ignác Zeidler, ktorej vernisáž sa uskutoční 13. marca o 16.00 h v priestoroch Mestského múzea v Jelšave v okrese Revúca. TASR o tom informovala kultúrna referentka Osvetového centra vyšehradskej kultúry v Jelšave Lenka Szabová, podľa ktorej bude výstava sprístupnená až do odvolania.

"Ignác Zeidler v rokoch 1730 až 1747 pôsobil v našom partnerskom meste Uničov. Ikonograficky zachytil významné udalosti moravského cirkevného života," uviedla Szabová.

Dodala, že umelcove grafiky sa dajú nájsť v knižných univerzitných tézach, misáloch alebo na stránkach vedeckého mesačníka Monatliche Auszüge. "Ten bol vydávaný olomouckým spolkom Societas incognitorum - prvou učenou spoločnosťou na území ovládanom rakúskymi Habsburgovcami," priblížila Szabová.