Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Klasické kúpaliská čakajú s otvorením na lepšie počasie

Z otvorenia kúpaliska na Búdkovej ulici v Bratislave 22. júla 2013. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Napríklad kúpalisko na Sliači, ktoré pravidelne otváralo brány 1. mája, nesprístupnilo bazén ani dva týždne po tomto termíne.

Sliač/Dudince 13. mája (TASR) - Nevyspytateľné počasie mení plány prevádzkovateľov viacerých klasických kúpalísk v južnej časti stredného Slovenska. Napríklad kúpalisko na Sliači, ktoré pravidelne otváralo brány 1. mája, nesprístupnilo bazén ani dva týždne po tomto termíne.

"Čakáme len na priaznivejšie počasie, ktoré nám zatiaľ robí škrty v našich plánoch," povedal pre TASR správca kúpaliska Pavol Noskovič z Kúpeľov Sliač. Podľa predpovedí na najbližšie dni ale neočakáva, že by sa počasie výrazne zlepšilo. "Ak by sa, ako hovoria meteorológovia, malo na budúci týždeň otepliť, otvoríme v sobotu 24. mája," uviedol.

Podľa šéfa Oblastnej organizácie cestovného ruchu Dudince Michala Cmarka v máji (30.5.) sa pre verejnosť otvorí aj tamojšie Kúpalisko Dudinka. "Kúpalisko otvárame pravidelne týždeň po otvorení kúpeľnej sezóny, ktoré tento rok pripadlo na sobotu 24. mája," povedal TASR.

Plážové kúpalisko v Banskej Bystrici by mali jeho prevádzkovatelia otvoriť 1. júna. Aj tento termín ale bude závisieť od počasia. V Banskobystrickom kraji však nebude toto leto v prevádzke termálne kúpalisko Katarína v Kremnici, kde avizovali odstávku pre opravy potrubia.

Kúpať v kraji sa však dá už dnes a to na celoročných kúpaliskách s termálnou vodou, ktoré sú napríklad v Kováčovej alebo v Dolnej Strehovej.