Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Banskobystrický kraj

Knižnica Gemersko-malohontského múzea rozšírila ponuku literatúry

Ilustračná snímka. Foto: TASR Erika Ďurčová

Súčasťou príručného knižničného fondu sú neperiodické aj periodické publikácie a taktiež audiovizuálne a elektronické informačné pramene.

Rimavská Sobota 27. júla (TASR) – Knižnica Gemersko-malohontského múzea (GMM) v Rimavskej Sobote rozšírila svoj knižničný fond o aktuálne diela z odbornej, vedeckej i regionálnej literatúry. Ako TASR informovala knihovníčka GMM Iveta Krnáčová, nákup bol realizovaný vďaka prostriedkom z Fondu na podporu umenia.

„Pri absencii štátnej vedeckej knižnice v našom regióne knižnica múzea plní i funkciu vedeckej a akademickej knižnice,“ uviedla Krnáčová s tým, že nákup literatúry múzeum realizovalo prevažne prostredníctvom regionálnych kníhkupectiev v Rimavskej Sobote. Knižnica GMM uchováva aj historickú literatúru. Súčasťou príručného knižničného fondu sú neperiodické aj periodické publikácie a taktiež audiovizuálne a elektronické informačné pramene.

Knižničný fond múzeum rozšírilo o literatúru z viacerých vedných odborov ako napríklad archeológia, história, etnológia, romológia, dejiny výtvarného umenia či muzeológia. „Účelom realizácie projektu bolo rozšírenie a skvalitnenie knižnično-informačných služieb poskytovaných širokej čitateľskej verejnosti,“ dodala Krnáčová.