Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Banskobystrický kraj

V Kokave nad Rimavicou stavajú protipožiarnu cestu

Ilustračné foto. Foto: TASR Roman Hanc

Cesta pomôže nielen hasičom v prípade požiaru lesa, ale aj prevádzkovateľom agroturizmu či tamojšej včelnici Včelí kRaj, ktorú navštevuje najmä v letnej sezóne množstvo záujemcov.

Kokava nad Rimavicou 23. júla (TASR) – Obec Kokava nad Rimavicou v okrese Poltár realizuje v týchto dňoch svoju najväčšiu investíciu v tomto roku. Je ňou stavba protipožiarnej cesty v časti Liešnica.

„Ide asi o 3,5-kilometrový úsek od hlavnej cesty až k hranici obecného lesa," uviedol pre TASR starosta Ján Chromek. Obec na to získala prostredníctvom Programu rozvoja vidieka Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR približne milión eur.

„Práce sú v plnom prúde. Mali by trvať tri mesiace s tým, že ukončenie je naplánované na koniec augusta 2021," priblížil Chromek. Podľa neho nejde len o jednoduchú pokládku asfaltu, ale robia sa aj všetky potrebné úpravy terénu, podsypy, nábehy k usadlostiam a tiež potrebné práce na odvodňovacích priepustoch.

Cesta podľa starostu pomôže nielen hasičom v prípade požiaru lesa, ale aj prevádzkovateľom agroturizmu či tamojšej včelnici Včelí kRaj, ktorú navštevuje najmä v letnej sezóne množstvo záujemcov.