Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Banskobystrický kraj

Marian Kotleba rokoval so starostami okresu Brezno

Na snímke po rokovaní zľava predseda BBSK Marian Kotleba, starosta obce Bacúch František Kán, riaditeľ úradu BBSK Martin Beluský a referent styku s verejnosťou BBSK Michal Albert. Foto: TASR/Ján Siman

Starostovia s Marianom Kotlebom dnes v Bacúchu diskutovali o možnom čerpaní štrukturálnych fondov EÚ v programovacom období 2014-2020.

Bacúch 25. apríla (TASR) - Starostovia okresu Brezno podporujú myšlienku vytvárania pracovných miest pre Regionálnu správu ciest (RSC). Ako pre TASR povedal starosta Bacúcha František Kán, zatiaľ starostom chýbajú riešenia technických problémov súvisiacich so zamestnávaním ľudí. S predsedom Banskobystrického kraja (BBSK) Marianom Kotlebom dnes v Bacúchu, okres Brezno, diskutovali aj o možnom čerpaní štrukturálnych fondov Európskej únie (EÚ) v programovacom období 2014-2020.

Podľa Františka Kána by si aj v Bacúchu vedeli predstaviť zamestnávanie ľudí, ktorí by pracovali pre RSC. "Ako starostovia sme sa zhodli unisono, že túto myšlienku podporujeme. Do Bacúcha síce vedie cesta tretej triedy, ale aj u nás by sa našli ľudia, ktorí by mohli pomôcť pri jej údržbe. Nemáme však ešte doriešené technické záležitosti, pracovné náležitosti a aj tú koordináciu, ktorá by mala prísť zo strany BBSK," povedal Kán.

Pri ďalšom rozvoji počítajú samosprávy v okrese Brezno aj s čerpaním štrukturálnych fondov EÚ. "Nehovorili sme o konkrétnostiach, ale skôr o možnostiach v nadchádzajúcom období. Tam je ale nutné, aby gesciu nad čerpaním fondov mal úrad BBSK. Na nás starostoch, ale nielen na nás, je už potom tvorba zásobníka projektov," vysvetlil starosta Bacúcha.

Predseda BBSK Marian Kotleba je vo všeobecnosti známy svojím odmietavým postojom k EÚ. Starosta Bacúcha je však po rokovaní za zatvorenými dvermi presvedčený, že túto myšlienku neodmieta. "Mám pocit, že pán predseda je naklonený čerpaniu fondov EÚ, ale na efektívne ciele. O tomto mojom presvedčení svedčí aj fakt, že na úrade BBSK stále funguje odbor, ktorý čerpanie fondov koordinuje," dodal Kán.