Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

Krajská knižnica vo Zvolene je od 27. januára otvorená pre verejnosť

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Záujemcovia si taktiež môžu požičať e-knihy v online katalógu.

Zvolen 25. januára (TASR) - Krajská knižnica Ľudovíta Štúra vo Zvolene je od 27. januára pre verejnosť otvorená v obmedzenom režime. Čitateľov a návštevníkov o tom informuje jej oficiálna webstránka. Mimo prevádzky bola pre šírenie nového koronavírusu.

„Čitatelia a návštevníci knižnice sa pri vstupe do budovy preukážu relevantným dokladom o negatívnom výsledku testu na ochorenie COVID-19 (s dátumom od 18. 1.) alebo potvrdením o prekonaní ochorenia alebo o výnimke danej vyhláškou,“ upozorňuje.

Knižnica je do utorka (26. 1.) zatvorená, na vrátenie kníh môžu ľudia využiť bibliobox pred budovou knižnice. "Vrátené knihy do biblioboxu sú v 24-hodinovej karanténe. Z čitateľského konta budú odpísané tretí deň po vrátení," uvádza knižnica. „Upomienky sú pozastavené, výpožičná doba všetkých kníh je posunutá do 3. februára,“ dodáva.

Ako tiež pripomína, záujemcovia si môžu požičať e-knihy v online katalógu. Pre nový koronavírus v knižnici už dlhší čas neorganizujú kultúrno-spoločenské a výchovno-vzdelávacie podujatia. Ľudia však môžu aktivity tohto zariadenia sledovať prostredníctvom sociálnych sietí.

Krajská knižnica sídli v historickej budove bývalého Remeselníckeho domu z roku 1928 vo Zvolene. Budova je dvojpodlažná a knižnica zaberá plochu 1192 štvorcových metrov. Pre používateľov je k dispozícii 984 štvorcových metrov a 162.603 knižničných jednotiek. Zriaďovateľom knižnice je Banskobystrický samosprávny kraj.