Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

V Kremnici bude firma Stefe modernizovať tepelné rozvody

Obnova a výmena starých tepelných rozvodov na pokraji svojej životnosti bude prebiehať v dvoch etapách a bude trvať približne štyri mesiace.

Kremnica 18. júna (TASR) - V najbližších mesiacoch si budú musieť obyvatelia a návštevníci Kremnice zvyknúť na rozkopané ulice. Spoločnosť Stefe, ktorá je od januára tohto roka v meste novým dodávateľom tepla a teplej úžitkovej vody (TÚV), začne už v júli uskutočňovať modernizáciu tepelných rozvodov.

Obnova a výmena starých tepelných rozvodov na pokraji svojej životnosti bude prebiehať v dvoch etapách a bude trvať približne štyri mesiace. "V tomto období sa budú realizovať rozkopávky v sídliskových častiach mesta a priľahlých cestných komunikáciách. Spoločnosť v rámci výmeny rozvodov zrealizuje investíciu vo výške 700.000 eur a obnoví rozvody s dĺžkou dva kilometre," uviedla pre TASR Zuzana Navrátilová z akciovej spoločnosti Stefe SK. Odstávky teplej vody nastanú podľa jej slov len v nevyhnutnom prípade, pričom ich dotknutým odberateľom vopred oznámia. "Spoločnosť Stefe prosí občanov mesta Kremnica o pochopenie a trpezlivosť," podotkla v tejto súvislosti.

Z dlhodobého hľadiska prinesie podľa spoločnosti táto obnova Kremničanom minimalizáciu tepelných strát, zefektívnenie dodávok tepla a stabilizáciu nákladov na teplo. Zamedzí sa tým aj výpadkom v dodávke tepla a teplej vody. "Teplo bude pre Kremničanov nielen efektívnou, ekologickou, ale aj spoľahlivou energiou. Výmena tepelných rozvodov je dlhodobá investícia, ktorá zabezpečí kvalitné a ekologické teplo pre Kremnicu minimálne na ďalších 50 rokov," dodala Navrátilová.