Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Banskobystrický kraj

Už tento víkend bude v Kremnici ďalší ročník Big Air

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Big Air v meste je športovo-súťažná netradičná šou, ktorá sa odohráva v historickom centre mesta Kremnica. Snowboardisti a freestyloví lyžiari súťažia v skoku na mostíku.

Kremnica 4. februára (TASR) - Už tento piatok (6.2.) sa v Kremnici začne 8. ročník jedinečnej freestyle snowboard a freeski show a súťažnej exhibície v disciplíne Big Air pod Kremnickým zámkom.

"Zima so snehom do Kremnice nakoniec dorazili a na námestí sa už usilovne pracuje na stavaní 10 metrov vysokého mostíka," informovala za organizátorov Silvia Majerová. Ako to na námestí vyzerá, môže podľa jej slov verejnosť sledovať aj prostredníctvom webkamery na stránke STEFE Big Air v meste.

Tento ročník sa začne podľa Majerovej výnimočne už v piatok večer sprievodným programom. V kine Akropola sa uskutoční špeciálne premietanie filmov z Adrenalín Film Festivalu, ktorý prinesie tie najlepšie snowboard a freeski filmy na veľké plátno.

V sobotu sa začne podujatie na Štefánikovom námestí prezentáciou jazdcov, nasledovať budú voľný tréning a kvalifikácia. Večer si môžu prítomní vychutnať superfinále, po ktorom bude vyhlásenie výsledkov. Pripravených je aj množstvo sprievodných podujatí a aktivít.

Big Air v meste je športovo-súťažná netradičná šou, ktorá sa odohráva v historickom centre mesta Kremnica. Snowboardisti a freestyloví lyžiari súťažia v skoku na mostíku. "Big Air v meste však nie je len o súperení. Je to aj o strete energií jazdcov a divákov, úžasnej atmosfére mesta a taktiež je to o ľuďoch, ktorí akciu pomáhajú každoročne realizovať," podotkla Majerová.

Jedinečnosť akcie Big Air v meste spočíva v tom, že ide o prvé a spočiatku aj jediné podujatie svojho druhu nielen na Slovensku, ale aj v strednej Európe. Organizátori totiž preniesli to najlepšie a najvzrušujúcejšie z freeskiingu a snowboardingu z lyžiarskych centier priamo do historického centra mesta.

Južná Kórea Big Air súťaž