Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Banskobystrický kraj

Krupina nepristúpila na podmienky sanovania divokých skládok odpadu

Na ilustračnej snímke likvidácia čiernej skládky . Foto: TASR/Štefan Puškáš

Nedokážeme totiž v takom krátkom čase zagarantovať všetky tie veci, ktoré od nás chcú, povedal primátor Radoslav Vazan.

Krupina 6. novembra (TASR) - Krupinská samospráva nepristúpila na podmienky, ktoré sú stanovené v zmluve s Environmentálnym fondom pre získanie príspevku na sanovanie divokých skládok odpadu. Mesto malo dostať na likvidáciu 11 skládok viac ako 75.000 eur.

"Nedokážeme totiž v takom krátkom čase zagarantovať všetky tie veci, ktoré od nás chcú," povedal TASR primátor Radoslav Vazan. Ide najmä o garanciu toho, že sa skládky nebudú vytvárať aj naďalej a tiež o termín 30. novembra 2015, dokedy sa skládky majú zlikvidovať. "Termín je doslova šibeničný," konštatoval primátor.

Krupina bola jednou z troch hontianskych samospráv, ktoré získali v uplynulých dňoch z Environmentálneho fondu príspevok na sanáciu divokých skládok odpadu. Najväčšia skládka odpadu je podľa primátora v časti Dolné Kopanice. Je v zle prístupnom teréne, v rokline, kde ľudia sypali odpad dlhodobo. Nečistoty by preto odtiaľ museli ľudia vyťahovať bez pomoci mechanizmov, iba uviazaní na lane.

Mesto chce teraz likvidovať čierne skládky z vlastných peňazí, postupne, prevažne za pomoci ľudí na aktivačných prácach.