Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

Krupina rozšírila materskú školu na Malinovského ulici

Ilustračné foto Foto: TASR/Eduard Fašung

K doterajším deviatim triedam pribudli v obnovenej budove ďalšie dve.

Krupina 22. decembra (TASR) - Viac ako 220 detí v predškolskom veku z Krupiny a okolia nájde v novom roku 2016 svoje miesto vo vynovenej Materskej škole na Malinovského ulici. Zariadenie skolaudovali v uplynulých dňoch po niekoľkomesačnej rekonštrukcii.

"V týchto dňoch sa do škôlky sťahuje nábytok a robia sa posledné priestorové úpravy tak, aby deti mohli zariadenie opäť navštevovať po zimných prázdninách," povedal TASR hovorca Mestského úradu v Krupine Adrián Špánik.

Deti z najväčšej krupinskej škôlky našli dočasne zázemie v škôlke na Kraskovej ulici a niekoľko tried bolo vytvorených aj v Strednej odbornej škole obchodu a služieb.

K doterajším deviatim triedam pribudli v obnovenej budove ďalšie dve. Vznikli nadstavbou nad hospodárskym pavilónom. Ich kapacita je 44 detí. Čas v nich budú prežívať aj deti od dvoch rokov, keďže mesto jasle nemá. Záujem rodičov o umiestnenie najmenších školákov je evidentný.

Mesto získalo na obnovu škôlky nenávratný finančný príspevok z eurofondov vo výške 540.000 eur. Spoluúčasť tvorila asi 28.000 eur.

Na škôlke sa vymenili okná a dvere, objekt sa zateplil, vymenili sa vykurovacie telesá. Pristavila sa jedáleň a zrealizovala už spomínaná nadstavba na hospodárskom pavilóne. Novinkou pre malých škôlkarov je relaxačno–pohybová miestnosť, ktorá vznikla prestavbou bývalej zborovne. Deti sa však môžu tešiť aj na nové vybavenie tried a vynovené šatne.

Materskú školu na Malinovského ulici postavili v roku 1978. Už v roku 2010 boli zrekonštruované strechy na hlavných budovách, v priebehu ďalších rokov pribudli nové okná a dvere a vynovili sa sociálne zariadenia.