Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Krupina vlani ukončila desať projektov financovaných z cudzích zdrojov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Mesto sa uchádzalo aj o finančné prostriedky na pokračovanie obnovy hrobky rodiny Plachých, obnovu Trojičného stĺpa či zabezpečenie podujatia Dni mesta Krupina.

Krupina 9. apríla (TASR) - V minulom roku ukončilo mesto Krupina desať projektov, ktoré boli financované z cudzích zdrojov v objeme takmer 1,5 milióna eur. Zároveň predložilo aj 18 žiadostí o dotáciu z rôznych zdrojov. Informuje o tom radnica na svojej webovej stránke.

Ako uviedla, v prípade ukončených projektov išlo o projekty investičného aj neinvestičného charakteru v oblasti rozvoja športu, kultúry, revitalizácie verejných priestranstiev, rekonštrukciu infraštruktúry či zásobovania pitnou vodou.

"Na vyhodnotenie stále čaká desať projektov, medzi ktorými je aj projekt podaný do plánu obnovy a odolnosti s názvom Zvýšenie energetickej efektívnosti budovy materskej školy na Ul. I. Krasku, ale aj projekt Rekonštrukcie povrchov na Svätotrojičnom námestí, ktorý bol podaný v rámci Verejno-súkromného partnerstva Hontiansko-Dobronivské," priblížila samospráva.

Mesto sa uchádzalo aj o finančné prostriedky na pokračovanie obnovy hrobky rodiny Plachých, obnovu Trojičného stĺpa či zabezpečenie podujatia Dni mesta Krupina, ktoré bude oslavou 780. výročia udelenia mestských výsad kráľom Belom IV.

"V oblasti sociálnych služieb bola predložená žiadosť o dotáciu na zakúpenie klimatizačných jednotiek pre zariadenie Domov sociálnych služieb Nádej, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Krupina," dodala radnica s tým, že v oblasti športu mesto žiadalo o finančnú podporu futbalovej mládeže a rekonštrukciu zázemia športového štadióna.