Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Krupinská COOP Jednota zvýšila obrat o 2,2 % na 105,8 milióna eur

Krupinská Vartovka na vrchu Stražavár má už 450 rokov. Je z nej nádherný výhľad nie len na samotné mesto Krupina, ale aj na na značnú časť Štiavnických vrchov a Krupinskú vrchovinu. Foto: TASR/Jozef Poliak

Maloobchodný obrat vo výške 105,8 milióna eura dosiahlo vlani spotrebné družstvo (SD) COOP Jednota Krupina. Výsledná suma tak bola medziročne vyššia o 2,2 %.

Krupina 14. apríla (TASR) – Maloobchodný obrat vo výške 105,8 milióna eura dosiahlo vlani spotrebné družstvo (SD) COOP Jednota Krupina. Výsledná suma tak bola medziročne vyššia o 2,2 %. Informácie poskytol TASR vedúci ekonomického úseku družstva Ján Ungvarský.

Družstvo k 31. decembru 2014 prevádzkovalo 163 predajní. "V rozširovaní predajnej siete pokračujeme aj v roku 2015. Náš reťazec sa napríklad po rokoch vrátil do mesta Lučenec," priblížil.

Plány na tento rok sú zamerané na skvalitnenie riadiacich procesov v maloobchode, skvalitnenie služieb zákazníkom, a to hlavne prostredníctvom modernizácií a rekonštrukcií existujúcich predajní, ktorými sa zabezpečí zväčšenie predajnej plochy, rozšírenie sortimentu predajní s dôrazom na čerstvé potraviny a zvýši sa komfort nakupovania.

"V roku 2015 plánujeme aj získavanie nových predajných priestorov predovšetkým v lokalitách, kde nemáme naše prevádzkové jednotky,"
pripomenul Ungvarský.

Krupinská COOP Jednota ku koncu roka 2014 zamestnávala 959 pracovníkov, ich počet sa medziročne nezmenil.