Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Cestu I/51 začali rekonštruovať

Ilustračná snímka. Foto: TASR Roman Hanc

Pôvodná vozovka už nespĺňala požiadavky aktuálnych noriem.

Ladzany 30. júla (TASR) – Cestu prvej triedy I/51, ktorá spája obec Ladzany s hranicou okresov Levice a Krupina, začali v týchto dňoch rekonštruovať. Vodiči sa tak budú musieť pripraviť na čiastočné dopravné obmedzenia, ktoré budú ukončené začiatkom septembra. Oprava vozovky sa realizuje v rámci projektu Slovenskej správy ciest (SSC). Ten zahŕňa veľkoplošné opravy ciest prvej triedy po celom Slovensku.

„Dĺžka opravovaného úseku je takmer 10 kilometrov na vozovke širokej 8,8 metra. Práce budú pozostávať z odfrézovania pôvodného živičného krytu, vystuženia v krajniciach a následnej pokládky ložnej a obrusnej vrstvy. Na záver sa krajnice upravia dosypaním a zhutnením,“ informovala TASR Simona Tančáková, hovorkyňa spoločnosti Eurovia SK, ktorá stavbu realizuje.

Počas rekonštrukcie bude dopravným značením obmedzená doprava čiastočnými uzáverami. Rekonštrukcie začnú na úseku 239,650 km a budú končiť na úseku 249,360 km. Celková cena diela je viac ako 2 milióny eur.

Pôvodná vozovka už nespĺňala požiadavky aktuálnych noriem. Vďaka oprave komunikácie sa zlepší jej prevádzková spôsobilosť a predĺži sa aj jej životnosť.