Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

Laskomerská dolina sa stáva rajom horských bikerov

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Dobrovoľníci a brigádnici stavajú v Laskomerskej doline zjazdárske trate - singletraily pre vyznávačov horských bicyklov.

Banská Bystrica 23. októbra (TASR) – Hoci sa Laskomerská dolina nachádza v blízkosti centra Banskej Bystrice a je ľahko dostupná pre každého Banskobystričana či návštevníka mesta, na rekreáciu a športové vyžitie sa doteraz nevyužívala. Čoskoro sa to zmení.

Dobrovoľníci a brigádnici stavajú v Laskomerskej doline zjazdárske trate - singletraily pre vyznávačov horských bicyklov. Prinesú im nové možnosti jazdenia v horskom teréne obohatené o terénne a umelé prekážky. Ako informoval banskobystrický magistrát, pomaly už začínajú dostávať reálnu podobu. Prvý zo šiestich plánovaných singletrailov je už takmer hotový.

Začiatočníci, ale i pokročilí bikeri sa už dnes tešia na jedinečný projekt, ktorý nemá v stredoslovenskom regióne obdobu. Budú si môcť vyskúšať trasy s rôznymi stupňami náročnosti a zvyšovať tak svoje jazdecké zručnosti. Pätnásť kilometrov tratí ponúkne širokému spektru cyklistov zábavnú a dobrodružnú jazdu.

"Máme šťastie, že okolie Banskej Bystrice umožňuje realizovať aj takéto atraktívne aktivity a športové vyžitie. Obyvatelia mesta nemusia chodiť mimo nášho regiónu. Cestovný ruch vo svete ťaží z podobných iniciatív. Verím, že tomu bude tak aj u nás a pritiahneme i skupinu fanúšikov tohto športu zo zahraničia. Budem rád, ak sa nám podarí v prípade získania titulu Európske mesto športu 2017 zorganizovať úvodné preteky na týchto zjazdárskych tratiach," konštatoval Martin Turčan, 2. zástupca primátora.

Medzi podobné projekty patria Rychlebské stezky v Českej republike a Prešovské traily, ktoré získali ocenenie za jeden z najlepších produktov cestovného ruchu v Prešovskom kraji.

Laskomerské singletraily sú financované z participatívneho rozpočtu mesta sumou približne 3500 eur.