Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Banskobystrický kraj

Leteckí záchranári zasahovali na Donovaloch aj pri Ivachnovej

Ilustračné foto. Foto: HZS

Pomáhali ťažko zranenému robotníkovi aj pri dopravnej nehode dvoch kamiónov a dvoch osobných áut na ceste pri Ivachnovej.

Banská Bystrica 5. júna (TASR) – Banskobystrickí leteckí záchranári dnes zasahovali na Donovaloch, kde pomáhali ťažko zranenému robotníkovi, a neskôr pri dopravnej nehode dvoch kamiónov a dvoch osobných áut na ceste pri Ivachnovej.

"V dopoludňajších hodinách pomáhala posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE z Banskej Bystrice 60-ročnému vodičovi nákladného auta, ktorý pocítil nevoľnosť, vypadol z auta a poranil si hlavu," informovala Zuzana Turočeková z ATE Poprad. Keďže k úrazu došlo na parkovisku na Donovaloch, vrtuľník mal kde pristáť. Zranený muž bol pri vedomí, leteckí záchranári ho ošetrili a previezli do nemocnice v Banskej Bystrici.

"V obedňajších hodinách letel banskobystrický vrtuľník k dopravnej nehode dvoch kamiónov a dvoch osobných áut pri obci Ivachnová. Po pristátí na ceste prevzala posádka vrtuľníka do svojej starostlivosti najťažšie raneného, 28-ročného vodiča auta, ktorého museli najskôr vyslobodiť hasiči. Mal otvorené poranenie v oblasti krku," dodala Turočeková.

Leteckí záchranári mu na mieste poskytli neodkladné ošetrenie, preložili ho na palubu a transportovali do nemocnice v Ružomberku, kde ho v kritickom stave odovzdali tímu lekárov oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny. Ostatných zranených účastníkov nehody ošetrili pozemní záchranári.