Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Banskobystrický kraj

Letnú sezónu si prevádzkovatelia kúpalísk v regióne Žiaru pochvaľujú

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Teplé leto sa podpísalo pod zvýšenú návštevnosť kúpalísk, ale aj počet dní, keď boli kúpaliská otvorené.

Žiar nad Hronom 21. augusta (TASR) - Tohtoročnú letnú sezónu si prevádzkovatelia kúpalísk v regióne Žiaru nad Hronom pochvaľujú. Teplé leto sa podpísalo pod zvýšenú návštevnosť kúpalísk, ale aj počet dní, keď boli kúpaliská otvorené.

Žiarske plážové kúpalisko navštívilo počas tohto leta približne 30.000 ľudí, pre porovnanie, minulý rok to bolo približne 10.400. "Návštevnosť bola teda oveľa väčšia ako minulý rok aj teplých tropických dní bolo veľa, čo sa to odrazilo aj na návštevnosti," priblížil Peter Jagoš zo žiarskych Technických služieb, s.r.o. Extrémne horúce dni prilákali na kúpalisko počas pracovných dní približne 1200 až 1300 ľudí denne, cez víkendy to bolo 1600 - 1700 návštevníkov.

Aj kremnické kúpalisko Katarína sa tento rok tešilo z vysokej návštevnosti. Podľa prevádzkara Martina Poláčeka sem denne prišlo v priemere 500 ľudí. "Návštevnosť bola porovnateľná s rokom 2013, keď sme boli otvorení naposledy," dodal s tým, že zásluhu na tom majú práve tropické teploty koncom júla a v polovici augusta. Rekordný počet návštevníkov, približne 1300, zaznamenali počas jednej z augustových nedieľ. Termálne kúpalisko je otvorené aj v týchto chladnejších dňoch, aj keď je už ľudí pomenej, stále sa podľa Poláčeka nájdu takí, ktorí sa prídu okúpať v termálnej vode.

Podobne je tomu aj na kúpalisku v Sklených Tepliciach, kde bazény s termálnou vodou vyhľadávajú ľudia aj počas chladnejších dní. Starosta Ľubomír Meliš hodnotí sezónu ako veľmi dobrú. "Návštevnosť bola oveľa vyššia ako v predchádzajúcom roku. Mohol by som ju porovnať so sezónou v roku 2013," dodal s tým, že denne navštívilo kúpalisko priemerne 250 až 300 ľudí.

Od počasia sa odvíja aj návštevnosť vyhnianskeho Vodného raja, ktorý ponúka najmä vonkajšie bazény. "Sezóna bola oproti minulému roku lepšia, bolo viac slnečných dní, boli aj extrémne teploty," hodnotí uplynulé týždne riaditeľka Vodného raja Eva Sliacka. Od začiatku júna navštívilo kúpalisko približne 57.000 návštevníkov, priemerná denná návštevnosť je asi 700 ľudí. "V minulom roku z 91 dní, počas ktorých sme mali otvorené, bolo 48 dní daždivých a počet návštevníkov nedosiahol ani 200 ľudí, tento rok to bolo úplne opačne," dodala Sliacka.