Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Banskobystrický kraj

Literárny Zvolen 2021 spestrí autorské čítanie P. Rankova

Na snímke spisovateľ Pavol Rankov, foto z archívu. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Autorov čakajú rozbory zaslaných textov s porotcami súťaže a workshopy s lektormi.

Bratislava 6. októbra (TASR) - Celoštátna súťaž literárnej tvorby Literárny Zvolen 2021 spozná tento víkend (9. - 10. 10.) svojich víťazov. Súčasťou podujatia bude aj autorské čítanie spisovateľa Pavla Rankova. TASR o tom informovala Alexandra Žilavá, vedúca oddelenia komunikácie a edičnej činnosti NOC, ktoré je odborným garantom a organizátorom podujatia.

Literárny Zvolen sa koná po ročnej prestávke. O víťazovi 27. ročníka rozhodne štvorčlenná porota - Júlia Čurillová a Alena Brindová pre poéziu, Pavol Rankov a Matej Thomka pre prózu.

Autorov čakajú rozbory zaslaných textov s porotcami súťaže a workshopy s lektormi. "Tento rok sa mohli zapísať na poetický workshop s názvom K rôznym podobám obraznosti v poetickom texte s Lenkou Šafránovou, alebo na prozaický workshop Postava v príbehu pod vedením Mateja Thomku," dodala Žilavá.

Predsedom poroty 27. ročníka celoštátnej súťaže je spisovateľ a vysokoškolský pedagóg Pavol Rankov, držiteľ viacerých literárnych ocenení. V rámci Literárneho Zvolena absolvuje 9. októbra o 19.00 h besedu v priestoroch zvolenského Korzo Cafe. Organizátori dodávajú, že podujatie bude otvorené pre verejnosť, zároveň ho budú streamovať na sociálnej sieti na stránke NOC.