Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Banskobystrický kraj

Lučenecká nemocnica prosí ľudí, aby prišli darovať krv

Na snímke odber krvi darcovi v Mestskom divadle P.O. Hviezdoslava v Bratislave 10. júna 2019. Foto: TASR - Jakub Kotian

Vedenie zdravotníckeho zariadenia podľa neho tiež upozorňuje, že pred vstupom do nemocnice zriadili stan, v ktorom každému pacientovi zmerajú teplotu.

Lučenec 24. marca (TASR) – Vedenie Všeobecnej nemocnice s poliklinikou v Lučenci vyzýva všetkých občanov a dobrovoľníkov, aby prišli v najbližších dňoch darovať krv, ktorej je v zariadení akútny nedostatok. Po zasadnutí krízového štábu Lučenca o tom informoval Andrej Barančok, poverený externou komunikáciou mesta.

"Nemocnica v Lučenci je spádovou oblasťou pre veľké územie južného Slovenska od Nových Zámkov až po Rožňavu. Zariadenie je však podľa informácií riaditeľa kapacitne pripravené a nemocnica disponuje aj dýchacími a odsávacími prístrojmi, ktoré sa ukázali byť kľúčové v boji proti novému koronavírusu," uviedol Barančok.

Vedenie zdravotníckeho zariadenia podľa neho tiež upozorňuje, že pred vstupom do nemocnice zriadili stan, v ktorom každému pacientovi zmerajú teplotu. Ten následne vyplní dotazník o jeho prípadnej cestovateľskej anamnéze a zdravotnom stave. "Nemocnica pripomína, že do jej areálu je stále zakázaný vjazd autom až do odvolania," dodal Barančok.