Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Banskobystrický kraj

Pri nehode zomrel vodič, ktorého zrazilo vlastné vozidlo

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Došlo k nej tak, že 31-ročná vodička na vozidle Peugeot 307 narazila počas jazdy z doteraz nezistených príčin do zadnej časti stojaceho vozidla Mercedes Vito, pred ktorým stál jeho 65-ročný vodič.

Lučenec 1. februára (TASR) - Život 65-ročného vodiča z Maďarska si vyžiadala dopravná nehoda, ktorá sa stala v utorok 31.1. v katastri obce Veľká nad Ipľom. Došlo k nej tak, že 31-ročná vodička na vozidle Peugeot 307 narazila počas jazdy z doteraz nezistených príčin do zadnej časti stojaceho vozidla Mercedes Vito, pred ktorým stál jeho 65-ročný vodič.

"V dôsledku nárazu Mercedes zišiel do pravej priekopy v smere jazdy, kde telo vodiča zostalo zakliesnené pod vozidlom. Pri dopravnej nehode vodič dodávky utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol," informovala Mária Faltániová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Ako ďalej uviedla, ženu na mieste jednorazovo ošetrili, alkohol u nej zistený nebol. Nebohému vodičovi bude odobratá krv na zistenie alkoholu pri súdnej pitve. "Vyšetrovateľ v Lučenci začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," dodala Faltániová s tým, že žene na mieste nehody zadržali vodičský preukaz.

Podľa hovorkyne v januári tohto roka došlo v Banskobystrickom kraji k siedmim smrteľným dopravným nehodám. Po dve nehody sa stali v okresoch Lučenec a Zvolen a po jednej v okresoch Rimavská Sobota, Revúca a Veľký Krtíš.