Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Vianoce na hrade Modrý Kameň budú s Mikulášom aj živým betlehemom

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Po príchode Mikuláša sa na hrade rozsvieti vianočný strom.

Modrý Kameň 10. decembra (TASR) - Predvianočná atmosféra s kúskom tradície, zábavy aj romantiky čaká v sobotu (14. 12.) od 15.00 h na návštevníkov hradu Modrý Kameň. Pracovníci tamojšieho Slovenského národného múzea - Múzea bábkarských kultúr a hračiek pripravili podujatie Vianoce na hrade.

"Navštívi nás svätý Mikuláš, ktorý sa privezie na koči, a okrem toho, že všetkých obdaruje, dá ľudom možnosť previezť sa zimnou krajinou," uviedla pre TASR kultúrno-propagačná manažérka múzea Katarína Hanková Jančeková.

Po príchode Mikuláša sa na hrade rozsvieti vianočný strom. "Pre najmenších máme pripravené predstavenie Dobrú chuť, vlk v podaní Bábkového divadla na Rázcestí z Banskej Bystrice," dodala pracovníčka múzea. Dospelých zabavia tradičné koledy a kultúra Hontu v období adventu, ktoré múzeum pripravilo v spolupráci s Hontiansko-ipeľským osvetovým strediskom Veľký Krtíš.

Atmosféru vianočných sviatkov navodí živý betlehem so živou hudbou. "Pre tých, ktorí neustále niečo vymýšľajú a majstrujú, sme pripravili tvorivú dielňu pod taktovkou Patrika Kozmu, ktorý vyrába neuveriteľné veci z dreva," priblížila Hanková Jančeková.

Vôňu a chuť Vianoc môžu návštevníci hradu prežívať aj na vianočnom trhu. "Na predaj tam budú umelé aj živé vianočné stromčeky," pripomenula.