Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Mesto Žiar n. Hronom urobilo tento rok niekoľko veľkých projektov

Primátor Žiaru nad Hronom Peter Antal Foto: www.peterantal.sk

Mesto urobilo tento rok veľmi veľa. Či už išlo o chodníky, alebo najväčšiu investíciu, ktorou bola rekonštrukcia športovej haly," zhodnotil primátor.

Žiar nad Hronom 21. decembra (TASR) - Mesto Žiar nad Hronom stihlo podľa primátora Petra Antala v tomto roku realizovať niekoľko veľkých investícií, a to bez toho, že by sa zadlžovalo. Zároveň sa vďaka tohtoročnému hospodáreniu budú môcť podľa Antala v budúcom roku pustiť do ďalších projektov.

"Mesto urobilo tento rok veľmi veľa. Či už išlo o chodníky, alebo najväčšiu investíciu, ktorou bola rekonštrukcia športovej haly," zhodnotil primátor s tým, že išlo o vydarený projekt, čo sa týka finančných nákladov, ale aj samotnej rekonštrukcie, s ktorou sú spokojní nielen športovci, ale aj návštevníci. Ďalším vydareným projektom je podľa jeho názoru vybudovanie oddychovej zóny na Etape.

Tieto, ale aj ďalšie projekty sa podľa jeho slov podarilo realizovať aj vďaka tomu, že mestskí poslanci pristupujú k návrhom vedenia mesta konštruktívne. Podľa Antala je však dôležité, že realizácia týchto projektov nešla na úkor bežných činností ako údržba zelene či čistenie mesta.

"Na druhej strane, napriek týmto investíciám a veciam, čo sa urobili, predpokladám, že mesto znovu vykáže dobrý hospodársky výsledok, kladné saldo účtu, čiže nejde to na úkor zadlžovania. Nečerpáme rozpočet mesta do nuly," dodal primátor s tým, že v budúcom roku budú medzi priority mesta patriť najmä spustenie centra zhodnocovania odpadov a rekonštrukcia futbalového štadióna.