Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Mladý muž poškodil busty slovenských dejateľov v Rimavskej Sobote

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Časť incidentu zachytila aj kamera mestskej polície (MsP).

Rimavská Sobota 18. mája (TASR) – Tri busty slovenských dejateľov poškodil a jednu z nich odcudzil 22-ročný muž v noci na sobotu 16. mája na Námestí Š. M. Daxnera v Rimavskej Sobote. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková, policajti ho krátko po spáchaní skutku zadržali a ešte v ten deň bol obvinený z prečinu krádeže a prečinu poškodzovania cudzej veci.

„Dotyčný mladý muž vyvalil z betónového podkladu busty Ivana Kraska a Petra Kellnera-Hostinského,“ uviedla hovorkyňa. Policajti ho prichytili s treťou bustou Juraja Palkoviča, ktorú z miesta činu odcudzil a mal ju ukrytú pod kabátom. „Krádežou spôsobil škodu vo výške 3250 eur a poškodením viac ako 300 eur,“ spresnila Kováčiková. Podľa doteraz známych informácií ide o študenta vysokej školy, ktorý pochádza z obce Ožďany v Rimavskosobotskom okrese.

Časť incidentu zachytila aj kamera mestskej polície (MsP). „Na záberoch v čase okolo 01.14 h vidieť dotyčného, ako váľa prvú bustu aj s podstavcom,“ povedal náčelník MsP Peter Berecz. Kamerový záznam udalosti ako dôkazový materiál odovzdali štátnej polícii.