Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Motocyklista zahynul po náraze do nákladného auta na ceste pri Zvolene

Ilustračné foto. Foto: TASR- KR PR v Žiline

Motocyklista podľa svedkov jazdil predchádzal pred ním idúce vozidlá a pri zaraďovaní sa späť do svojho jazdného pruhu dostal balans a narazil do protiidúceho nákladného vozidla.

Zvolen/Zvolenská Slatina 29. októbra (TASR) - Zranenia nezlučiteľné so životom utrpel v utorok 28. októbra popoludní 33-ročný vodič motocykla, keď na ceste medzi Zvolenom a Zvolenskou Slatinou narazil do nákladného auta Iveco. TASR dnes o nehode informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Podľa svedkov k nehode došlo tak, že vodič motocykla jazdiaci v smere od Zvolena na Zvolenskú Slatinu predchádzal pred ním idúce vozidlá. "Pri tom, ako sa zaraďoval späť do svojho jazdného pruhu, mal dostať s motocyklom balans a narazil do protiidúceho nákladného vozidla," uviedla hovorkyňa. Požitie alkoholu u vodiča nákladného auta zistené nebolo, a u vodiča motocykla bude prípadná prítomnosť alkoholu zisťovaná pri súdnej pitve.

V súvislosti s tragickou nehodou bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. K presnej príčine vzniku dopravnej nehody sa bude možné vyjadriť až po doručení znaleckých posudkov, o ktoré polícia požiadala znalcov z odboru cestnej dopravy.