Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Vodič auta nedal prednosť motocyklu, spolujazdkyňa zrážku neprežila

Smrťou 39-ročnej spolujazdkyne z motocykla sa skončila dopravná nehoda auta a motocykla, ktorá sa stala v nedeľu 28. septembra 2014 krátko pred 17.00 h v obci Podkriváň v okrese Detva. Foto: TASR/KR PZ Banská Bystrica

Spolujazdkyňa z motocykla po prevoze do nemocnice zraneniam podľahla.

Podkriváň 29. septembra (TASR) – Smrťou 39-ročnej spolujazdkyne z motocykla sa skončila dopravná nehoda auta a motocykla, ktorá sa stala v nedeľu (28.9.) krátko pred 17.00 h v obci Podkriváň v okrese Detva.

Ako dnes informovala krajská policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Petra Kováčiková, k zrážke osobného motorového vozidla Daewoo Matiz a motocykla Kawasaki došlo na štátnej ceste I/50. Auto viedol 88-ročný vodič zo Zvolena, motocykel 50-ročný muž z Rimavskej Soboty.

"Podľa doterajšieho objasňovania malo k tragickej zrážke dôjsť tak, že vodič osobného motorového vozidla nedal prednosť v jazde a vošiel do jazdnej dráhy motocyklistovi jazdiacemu v smere na Lučenec. Pri nehode sa vážne zranila 39-ročná spolujazdkyňa z motocykla, ktorá po prevoze do nemocnice zraneniam podľahla. Ťažké zranenia utrpel aj vodič motocykla a 88-ročný vodič vozidla Daewoo," uviedla Kováčiková.

Polícia u vodičov nariadila odber krvi na zistenie prípadného požitia alkoholu. Bližšie okolnosti, ako aj presná príčina vzniku dopravnej nehody sú predmetom ďalších vyšetrovacích úkonov. Ako dodala Kováčiková, do vyšetrovania budú prizvaní znalci z odboru dopravy. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Smrťou 39-ročnej spolujazdkyne z motocykla sa skončila dopravná nehoda auta a motocykla, ktorá sa stala v nedeľu 28. septembra 2014 krátko pred 17.00 h v obci Podkriváň v okrese Detva.
Foto: TASR/KR PZ Banská Bystrica