Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Muž mal nútiť ženu k poskytovaniu sexuálnych služieb

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Peniaze, ktoré dostávala od 'zákazníkov', jej vzal a minul v hazardných hrách, informovala polícia.

Bratislava 2. júna (TASR) – Polícia obvinila 41-ročného muža z okresu Revúca, ktorý mal nútiť mladú ženu k poskytovaniu sexuálnych služieb. Po dokázaní viny mu hrozí trest odňatia slobody vo výške od siedmich do 12 rokov. Trestne stíhaný je na slobode. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PZ) Denisa Bárdyová.

„Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii ÚHCP vzniesol obvinenie občanovi Slovenskej republiky za zločin obchodovania s ľuďmi,“ spresnila s tým, že muž bol zadržaný v pondelok (31. 5.) počas policajnej akcie. „Policajti vykonali domovú prehliadku a zaistili mobilné telefóny a dokumenty, ktoré súviseli s trestnou činnosťou,“ doplnila.

Ako ďalej uviedla, muž mal počas niekoľkých mesiacov násilím, hrozbou fyzického násilia a aj zneužitím sociálneho postavenia nútiť mladú ženu k poskytovaniu sexuálnych služieb rôznym neznámym mužom. „Peniaze, ktoré dostala od 'zákazníkov', jej vzal a minul v hazardných hrách. Suma sa vyšplhala na viac ako 3000 eur,“ dodala.