Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Muž prepadol obchod, na skladníčku vytiahol nôž a žiadal peniaze

Trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov hrozí neznámemu páchateľovi, ktorý v utorok (3.6.) v Žarnovici lúpil s nožom v ruke. Foto: TASR/KR PZ Banská Bystrica

Žene sa podarilo vytrhnúť lupičovi nôž z ruky.

Žarnovica 4. júna (TASR) - Trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov hrozí neznámemu páchateľovi, ktorý v utorok (3.6.) v Žarnovici lúpil s nožom v ruke.

O 13.15 h vošiel maskovaný páchateľ do priestorov strediska predaja technických plynov v Žarnovici. Oblečený v čiernej mikine s kapucňou na hlave, šálom cez tvár a s nožom v ruke oslovil skladníčku slovami: "Toto je prepad, daj peniaze!", informovala banskobystrická krajská hovorkyňa Mária Faltániová.

Žena s páchateľom začala najskôr slovne jednať, neskôr sa začala brániť, pričom sa jej podarilo vytrhnúť mu z ruky nôž. Páchateľ ukradol z kancelárie finančnú hotovosť 20 eur a peňaženku, v ktorej mala poškodená peniaze, osobné doklady, kartu poistenca a platobnú kartu, čím jej spôsobil škodu viac ako 190 eur. Následne z miesta ušiel.

Ako dodala Faltániová, vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže. "Po páchateľovi pátrame," dodala.