Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

Rezort zdravotníctva hľadá riaditeľa pre ŠLÚ Marína v Kováčovej

Špecializovaný liečebný ústav Marína š.p., foto z archívu. Foto: TASR - Jozef Poliak

Ministerstvo od záujemcov o post riaditeľa vyžaduje minimálne päťročnú prax v riadiacich funkciách v oblasti kúpeľníctva, zdravotníctva, zdravotného poisťovníctva, či práva alebo ekonómie.

Kováčová 9. júla (TASR) – Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR hľadá nového riaditeľa pre štátny podnik Špecializovaný liečebný ústav (ŠLÚ) Marína v Kováčovej, ktorý sa venuje liečbe pohybovo postihnutých pacientov. O podrobnostiach výberového konania informuje rezort zdravotníctva na svojej oficiálnej webovej stránke.

Ministerstvo od záujemcov o post riaditeľa vyžaduje minimálne päťročnú prax v riadiacich funkciách v oblasti kúpeľníctva, zdravotníctva, zdravotného poisťovníctva, či práva alebo ekonómie. Pre zaradenie uchádzača do výberového konania sa požaduje vypracovanie projektu stratégie rozvoja štátneho podniku, ktorý má byť zameraný na zabezpečenie jeho vyrovnaného hospodárenia a zefektívnenia chodu a využívania finančných zdrojov.

Záujemca o funkciu riaditeľa špecializovaného liečebného ústavu by mal tiež poznať a ovládať zákony v oblasti kúpeľníctva a poskytovania zdravotnej starostlivosti, ekonomického riadenia a komplexného manažmentu zdravotníckych zariadení. Uchádzači o pozíciu môžu svoje žiadosti posielať do 13. augusta na adresu MZ SR.

ŠLÚ Marína v Kováčovej poskytuje komplexnú starostlivosť pre pohybovo postihnutých pacientov. V minulosti sa venoval výlučne starostlivosti o deti, od roku 2004 poskytuje liečbu aj dospelým pacientom s ortopedickými, traumatologickými a neurologickými diagnózami. Súčasťou zariadenia je aj základná, špeciálna a materská škola.