Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Na adventnom koncerte v Kremnici zaspieva speváčka Janais

Slovenská speváčka Jana Kothajová alias Janais, archívna snímka. Foto: TASR/Maroš Černý

Chýbať nebude ani tradičný vianočný punč.

Kremnica 5. decembra (TASR) - Tretiu adventnú nedeľu spestrí v Kremnici tradičný adventný koncert. Tento rok v Kostole sv. Kataríny na Mestskom hrade v Kremnici zaspieva speváčka a skladateľka Janais. Koncert sa uskutoční v nedeľu 15. decembra o 18.00 h, predchádzať mu budú vianočné 'mini trhy' s ponukou remeselných výrobkov, ktoré sa v areáli mestského hradu začnú od 15.00 h. Chýbať nebude ani tradičný vianočný punč.

Spevácka a skladateľka Janais pripravila aj tento rok vianočné koncerty pod názvom Vianočná Janais. Už každoročne sú tieto koncerty trojjazyčné, ako je trojjazyčný aj speváčkin vianočný album s rovnomenným názvom. "Tradičné slovenské koledy Daj Boh šťastia, Búvaj, dieťa krásne či neodmysliteľná Tichá noc v originálnych úpravách, do slovenčiny speváčkou pretextované hity Let It Snow a Winter Wonderland, ale tiež jej autorské skladby, ako Biela pieseň, Vianočná či Naveky, chytia za srdce po textovej aj hudobnej stránke," uviedla Miriam Kostrianová, odborná referentka propagácie kremnického Múzea mincí a medailí.

Štipku podmanivého šansónu podľa jej slov vdýchnu koncertu francúzske piesne L'enfant au tambour a Petit Papa Noël. "Speváčka dodáva svojim vianočným koncertom aj jemný závan duchovnosti, ktorá k významným kresťanským sviatkom, prirodzene, patrí a ktoré určite prispejú k vzniku sviatočnej atmosféry. Tú umocní priestor Kostola sv. Kataríny v Kremnici," dodala Kostrianová.