Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Banskobystrický kraj

Na Horehroní skontrolovali väčšinu z okrskov, problémy nezaznamenali

Na snímke jedna z prvých voličiek vhadzuje obálku s hlasovacím lístkom do volebnej schránky v 2. kole prezidentských volieb. Foto: TASR - Erik Mader

Brezniansky okres má 65 volebných okrskov, z toho priamo v meste Brezno je ich 20.

Brezno 6. apríla (TASR) - Druhé kolo sobotňajších prezidentských volieb na Horehroní má do týchto chvíľ štandardný, bezproblémový priebeh. Brezniansky okres má 65 volebných okrskov, z toho priamo v meste Brezno je ich 20.

"Nezaznamenali sme žiadne incidenty, nevyskytlo sa nič mimoriadne. Skontrolovali sme väčšinu okrskov, nedostatky sme nezistili, všetko bolo v poriadku," konštatoval pre TASR podpredseda okresnej volebnej komisie Martin Baxa.

Podľa oficiálnych výsledkov Štatistického úradu SR v prvom kole dosiahla volebná účasť v okrese Brezno 49,41 percenta. Zo zapísaných 47.914 voličov využilo svoje právo voliť 23.677 občanov.

V ére samostatného Slovenska ide v poradí o šieste priame voľby hlavy štátu. O prezidentský palác bojujú dvaja kandidáti, ktorí postúpili z prvého kola. Čas prísť hlasovať je do 22.00 h. Prezidenta si voliči vyberajú na funkčné obdobie piatich rokov.