Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Banskobystrický kraj

Na internete dávajú hlasy najlepšiemu študentskému videu o Zvolene

Ilustračné foto. Foto: TASR/Jozef Poliak

Talentované deti a tínedžeri mali kamerou alebo mobilným telefónom s možnosťou videa zachyť miesta a momenty, ktoré pre nich predstavujú mesto, v ktorom žijú.

Zvolen 12. mája (TASR) - Súťaž krátkych študentských videí ZVOLEN CITY SI TY, určená pre žiakov zvolenských základných a stredných škôl, sa dostáva do finále. Súťaž vyhlásila vlani na jeseň mestská samospráva na tému Zvolen - to je moje mesto.

Ako pre TASR uviedol hovorca mesta Martin Svatuška, z doručených videí študentov zvolenských základných a stredných škôl porota vybrala šesť postupujúcich. Jedno z nich získa cenu verejnosti. Hlasovanie sa začalo 7. mája, klipy sú zverejnené na webovej stránke mesta.

Talentované deti a tínedžeri mali kamerou alebo mobilným telefónom s možnosťou videa zachyť miesta a momenty, ktoré pre nich predstavujú mesto, v ktorom žijú. Pravidlá súťaže určili niekoľko kritérií, ktoré súťažný klip musí spĺňať, umelecké stvárnenie už bolo len na autoroch.

Z desiatich prihlásených klipov musela samospráva vylúčiť štyri, ktoré nespĺňali podmienky súťaže. Zvyšných šesť je už zverejnených na webovej stránke mesta a verejnosť z nich vyberie víťaza. Hlasovanie bude prebiehať až do konca mája, výsledky celej súťaže sa verejnosť dozvie na zvolenskom námestí na niektorom z júnových verejných podujatí.