Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Na Medzinárodnom dni tanca vo Fiľakove sa predstaví 200 tanečníkov

Ilusračné foto Foto: Ladislav Centár

Medzinárodný deň tanca pripadá na 29. apríla od roku 1982 na základe iniciatívy UNESCO.

Fiľakovo 29. apríla (TASR) – Viac ako 200 domácich i zahraničných tanečníkov vystúpi na podujatí Medzinárodný deň tanca, ktoré sa koná v sobotu 30. apríla od 15.00 h v priestoroch Mestského kultúrneho strediska (MsKS) vo Fiľakove. TASR o podujatí informovala jeho riaditeľka Andrea Illés Kósik.

"V prvej časti programu hrá hlavnú rolu ľudový tanec. Následne nastúpia na javisko formácie baletu a moderného i spoločenského tanca, pôsobiace v našom meste," priblížila riaditeľka. Okrem skupín, ktoré pôsobia pri MsKS, vystúpia podľa jej vyjadrenia aj súbory pracujúce pod záštitou Komunitného centra, Základnej školy (ZŠ) Š. Koháriho II., ZŠ Školská, ZŠ L. Mocsáryho, ZŠ Farská lúka a gymnázia, ako aj formácie tanečných škôl Mona Deja-vu zo Salgotarjánu a Dance Attack z Lučenca. "Celkovo počas viac než dvojhodinového programu vystúpi 17 tanečných súborov s 22 produkciami," dodala.

Medzinárodný deň tanca pripadá na 29. apríla od roku 1982 na základe iniciatívy UNESCO. Cieľom tohto dňa je popularizácia tanečného umenia a zároveň podnecovanie a zdôrazňovanie jeho úlohy v oblasti školstva, umenia a voľnočasových aktivít. "Vo Fiľakove sa oslavy toho svetového dňa realizujú po prvý raz, s úmyslom vytvorenia tradície," zakončila Illés Kósik.