Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Na podanie žiadostí o dotácie BBSK zostáva už len krátky čas

Ilustračná snímka Foto: TASR Pavol Ďurčo

O dotácie môžu požiadať do 31. októbra, pripomína kraj.

Banská Bystrica 30. októbra (TASR) – Regionálnym producentom z Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) zostávajú už len posledné hodiny a dni na podanie si žiadostí o dotácie. Kraj ich prijíma elektronicky, vďaka čomu záujemcovia ušetria na správnych poplatkoch. TASR o tom v piatok informovala Lenka Štepáneková, vedúca oddelenia komunikácie Úradu BBSK.

"Aj v nasledujúcom roku je jednou z priorít vedenia BBSK podpora regionálnych tradícií. Preto prostredníctvom dotácií podporí producentov, ktorí svojimi unikátnymi projektmi prispievajú k zachovaniu kultúrneho dedičstva a remesiel kraja. O dotácie môžu požiadať do 31. októbra," pripomenula Štepáneková.

O väčšinu ďalších dotácií možno žiadať do 30. novembra a ide o oblasti na podporu akcií vo verejnom záujme alebo v prospech rozvoja územia BBSK, podporu všeobecne prospešných služieb, podnikania a zamestnanosti, aktivít/táborov pre deti a mládež, regionálneho rozvoja a rozvoja cestovného ruchu a v oblasti ochrany kultúrneho dedičstva ako i rozvoja a podpory zdravotníctva.

Za posledný rok BBSK podporil sumou 2720 eur napríklad projekt z dielne občianskeho združenia Cesta Hrušovských obyčají, vďaka ktorému sa uskutočnila rekonštrukcia starých tradičných kamenných pecí. Ľudia tak majú možnosť ochutnať tradičný chlieb či lepníky našich predkov.

Dotácie od BBSK vo výške 1472 eur sa dočkali i svetoznáme kyjatické hračky. Tieto umelecké výtvory, ktorých budúcnosť už bola viackrát ohrozená, môžu obyvatelia kraja obdivovať na výstavách.