Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Na septembrovom TEDxUMB vystúpia úspešné ženy aj muži

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Návštevníci sa môžu tešiť na úspešné a charizmatické ženy ako Natália Kisková a Lucia Šicková či ambicióznych a podnikavých mužov, akými sú Róbert Vass či Jiří Pěč.

Banská Bystrica 9. augusta (TASR) – Ekonomická fakulta Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici bude hostiť druhý ročník univerzitného TEDx, ktorý sa uskutoční na jej pôde 29. septembra.

"Vzdelávanie, hry, inovácie, bankovníctvo, obchod, informačné technológie, dobrovoľníctvo, cestovný ruch, umenie, startupy, coworkingy, zdravie i sebarozvoj, to všetko sú tohtoročné témy TEDxUMB," uviedla organizátorka podujatia Eva Ščepková.

Podľa nej návštevníci sa môžu tešiť na úspešné a charizmatické ženy ako Natália Kisková a Lucia Šicková či ambicióznych a podnikavých mužov, akými sú Róbert Vass či Jiří Pěč.

Kisková je aktuálne šéfkou medzinárodnej siete coworkingových priestorov HubHub a členkou predstavenstva neziskovej organizácie Aj Ty v IT, ktorej cieľom je spopularizovať kariéru v tejto oblasti medzi mladými dievčatami. Róbert Vass založil tradíciu globálneho bezpečnostného fóra GLOBSEC Bratislava a v súčasnosti je jej prezidentom.

"Lucia Šicková má za sebou dlhoročnú prax v oblasti IT a ľudských zdrojov, riadila projekty pre korporátne inštitúcie až po rozbeh vlastnej spoločnosti. Na podujatí vystúpi i Jiří Pěč, ktorý je výkonným riaditeľom Oblastnej organizácie cestovného ruchu Stredné Slovensko. Snaží sa systematicky rozvíjať náš región, ktorý má obrovský potenciál," priblížila Ščepková.