Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

Na Skalke pri Kremnici ochoreli v škole v prírode desiatky detí

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Pri epidemiologickom vyšetrovaní žiarski hygienici zistili, že ochorelo spolu 38 detí a traja dospelí.

Žiar nad Hronom 5. júna (TASR) - V jednom z hotelov na Skalke pri Kremnici ochoreli deti v škole v prírode. Výskyt alimentárnych ochorení u týchto detí z jednej handlovskej a jednej bratislavskej základnej školy (ZŠ) bol na Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) SR v Žiari nad Hronom nahlásený vo štvrtok 4. júna.

"V prvom prípade bolo v hoteli 38 žiakov a traja dospelí a v druhom 39 žiakov a tiež traja dospelí. Okrem pedagogických pracovníkov boli v hoteli aj štyria animátori a dve zdravotníčky," informovala hovorkyňa RÚVZ v Banskej Bystrici Mária Tolnayová.

Učiteľka zo ZŠ Bratislava nahlásila ochorenie vo štvrtok ráno vzápätí po tom, čo hospitalizovali tri deti na detskom oddelení žiarskej nemocnice. Pri epidemiologickom vyšetrovaní žiarski hygienici zistili, že ochorelo spolu 38 detí a traja dospelí. U troch hospitalizovaných detí bol vykonaný odber na virologické a bakteriologické vyšetrenie.

"Účastníci školy v prírode z Handlovej prerušili svoj pobyt už vo štvrtok a vrátili sa domov. Bratislavské deti zatiaľ ostávajú v zariadení s pravdepodobným odchodom 6. júna. V zariadení boli vykonané protiepidemické opatrenia, v ktorých sa pokračuje," dodala hovorkyňa.