Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

Na výstave Lučenecký havkáč sa predstavia krížence a psy bez rodokmeňa

Ilustračné foto- Foto: TASR/František Iván

Ide už o jubilejný desiaty ročník tohto podujatia.


Lučenec 20. augusta (TASR) – Čistokrvné psy aj krížence rôznych plemien uvidia návštevníci výstavy Lučenecký havkáč, ktorá sa bude konať v nedeľu 23. augusta pri vodnej nádrži Ľadovo neďaleko Lučenca. Ako TASR informoval Peter Dóža, predseda kynologického klubu Agilis, ktorý podujatie organizuje, ide už o jubilejný desiaty ročník tohto podujatia.

„Naša výstava je určená pre krížence a psy čistokrvných plemien bez preukazu pôvodu (PP), teda bez rodokmeňa, či ľudovo povedané bez papierov. Naším cieľom totiž je, aby aj majitelia takýchto psov mohli vyskúšať atmosféru reálnej výstavy. Dozvedia sa tak, do čoho pôjdu, ak sa raz rozhodnú pre chov psa s PP a budú s ním chcieť súťažiť,“ vysvetlil podstatu súťaže Dóža.

Na výstavu nie je potrebné objednávať sa, stačí v nedeľu o 08.00 h prísť k bufetu pri vodnej nádrži Ľadovo, kde bude príjem psov a veterinárna prehliadka. Otvorenie výstavy je naplánované na 09.00 h. „Zatiaľ ťažko povedať, koľko psov verejnosť na tohtoročnom Lučeneckom havkáčovi uvidí. Minulých ročníkov sa však zúčastnilo zhruba od 30 do 70 psíkov,“ zakončil predseda.