Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Na výstave v Hnúšti uvidia návštevníci niekoľko sto vianočných ozdôb

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Návštevníci na výstave uvidia rôzne ručne vyrábané ozdoby, ale tiež klasické ľudové či zaujímavé staršie vianočné ozdoby.

Hnúšťa 15. decembra (TASR) – Niekoľko stoviek rôznych vianočných ozdôb uvidia návštevníci výstavy, ktorú v dňoch 16. až 18. decembra organizujú Mikroregión Sinec-Kokavsko (MSK) a mesto Hnúšťa (okres Rimavská Sobota). Ako TASR informovala manažérka MSK Milada Kochanová, výstavu otvoria v stredu 16. decembra o 12.00 h na vianočných trhoch na Námestí J. Francisciho v Hnúšti. Nasledujúce dva dni si ju návštevníci budú môcť prezrieť od 10.00 h do 18.00 h v priestoroch miestneho kultúrneho domu.

"Toto podujatie organizujeme každoročne v spolupráci s niektorou z obcí nášho mikroregiónu. Aktuálny šiesty ročník sme sa rozhodli usporiadať práve v meste Hnúšťa, kde budeme vystavovať vianočné ozdoby, ktoré nám na tento účel zaslali jednotlivci aj inštitúcie z nášho regiónu," priblížila Kochanová.

Návštevníci na výstave uvidia rôzne ručne vyrábané ozdoby, ale tiež klasické ľudové či zaujímavé staršie vianočné ozdoby. "Niektoré z nich, napríklad háčkované ozdoby, vyrobili miestne šikovné ženy. Ďalšie vytvorili deti z tunajších základných a špeciálnych škôl," uviedla manažérka. Ako dodala na záver, niektoré ozdoby budú aj na predaj, takže záujemcovia si ich v prípade záujmu môžu kúpiť.