Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

ZÁSAH NAKA: Obvinili dílerov pervitínu

Snímka zo zásahu NAKA v Lučenci. Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

"Revírom" obvinených mali byť prevažne okresy Lučenec, Veľký Krtíš, Poltár, Rimavská Sobota, Zvolen, Detva a Revúca.

Bratislava 12. októbra (TASR) - Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila tri osoby z drogovej trestnej činnosti. V rukách polície skončili aj s drogami počas protidrogovej akcie Tréner v okrese Lučenec. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Obvinení mali od roku 2018 zabezpečovať pervitín a distribuovať ho dílerom a konzumentom prevažne v okresoch na juhu stredného Slovenska.

"Vykonali sme domové prehliadky a prehliadky iných priestorov, ako aj zadržaných osôb. U jednej z nich sme našli takmer 100 gramov drogy. Išlo o pervitín vysokej kvality a čistoty, z ktorého by bolo možné pripraviť 1900 dávok v hodnote 5000 až 15.000 eur," uviedol Slivka. "Revírom" obvinených mali byť prevažne okresy Lučenec, Veľký Krtíš, Poltár, Rimavská Sobota, Zvolen, Detva a Revúca.

Policajti tiež zaistili zariadenia a prostriedky na váženie a balenie drog spolu s hotovosťou vo výške 81.000 eur, kde majú podozrenie, že ide o výnos z drogových obchodov.

Vyšetrovateľ už obvinil Jána B. z Gregorovej Viesky, Eduarda B. z Tomášoviec a Petra L. z Lehôtky. "Sudca pre prípravné konanie vzal všetkých troch do väzby. V prípade dokázania viny hrozí jednému z nich trest odňatia slobody na desať až 15 rokov, u dvoch na tri až desať rokov," doplnil Slivka.

"Akcia NAKA sa uskutočnila za úzkej spolupráce policajtov z pohotovostného policajného útvaru Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici, ktoré poskytlo tiež kriminalistických technikov a psovodov," uzavrel hovorca polície.