Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Banskobystrický kraj

Nemocnica Brezno reaguje na zavádzajúce tvrdenia, pomoc vlády si váži

Nemocnica v Brezne. Foto: www.nspbr.sk

Členovia Správnej rady nemocnice v Brezne, si vážia pomoc zo strany vlády SR, ktorá sa na výjazdovom zasadnutí vo februári 2015 v Banskej Bystrici rozhodla finančne podporiť brezniansku nemocnicu.

Brezno 21. apríla (TASR) – Členovia Správnej rady Nemocnice s poliklinikou (NsP) Brezno, n. o., si vážia pomoc zo strany vlády SR, ktorá sa na výjazdovom zasadnutí vo februári 2015 v Banskej Bystrici rozhodla finančne podporiť brezniansku nemocnicu. Konštatoval to v dnešnom stanovisku predseda Správnej rady NsP Brezno, n. o., a zároveň primátor mesta Tomáš Abel (nezávislý) v súvislosti s tlačovou besedou poslancov NR SR Igora Matoviča a Alana Suchánka (obaja OĽaNO-NOVA) odvysielanej 19. apríla televíziou TA3, kde podľa neho zazneli viaceré nesprávne a zavádzajúce tvrdenia.

"Za predchádzajúce štyri roky vláda rozdelila v rámci výjazdových zasadnutí rôznym subjektom množstvo finančných prostriedkov. Zdôrazňujeme, že čiastka 650.000 eur pridelená našej nemocnici bola využitá v súlade s platnou legislatívou," reagoval Abel.

Ako tiež zdôraznil, vlastníkom NsP Brezno, n. o., je štát, nie Banskobystrický samosprávny kraj. Spoločnosť Železiarne Podbrezová je jej minoritným spoluvlastníkom.

"Podľa ekonomicky overiteľných údajov a aj vďaka činnosti členov správnej a dozornej rady patrí aktuálne naša nemocnica medzi najlepšie hospodáriace nemocnice na Slovensku," dodal Abel.

Pripomenul tiež, že členovia Správnej rady a Dozornej rady NsP Brezno, n. o., za svoju činnosť nie sú odmeňovaní. Túto funkciu vykonávajú ako čestnú a so snahou udržať jedinú spádovú nemocnicu pre 70.000 obyvateľov regiónu Horehronia v čo najlepšej finančnej kondícii.