Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Neznámy páchateľ sa vo Fiľakove vlámal do štyroch osobných áut

Ilustračné foto Foto: TASR/KRPZ BB

Polícia upozorňuje majiteľov vozidiel, aby v prípade, že nájdu svoje auto násilne otvorené, ihneď zavolali políciu na číslo 158.

Fiľakovo 13. októbra (TASR) – Do štyroch osobných motorových vozidiel na Záhradníckej ulici vo Fiľakove sa vlámal v noci z 11. na 12. októbra doposiaľ neznámy páchateľ.

"Na všetkých vozidlách rozbil sklenenú výplň na dverách vodiča a z troch áut postupne odcudzil autorádiá s CD prehrávačom, mobilný telefón a rôzne menšie predmety. V jednom prípade poškodil aj interiér vozidla," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Andrea Petrovičová.

Polícia vo Fiľakove začala trestné stíhanie za prečin krádeže a prečin poškodzovania cudzej veci. "Majiteľom vozidiel dotyčný spôsobil celkovú škodu odhadnutú na takmer 1200 eur. Za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody až na dva roky," dodala Petrovičová.

Polícia upozorňuje majiteľov vozidiel, aby v prípade, že nájdu svoje auto násilne otvorené, ihneď zavolali políciu na číslo 158. "Nikdy si do auta nesadajte a nezisťujte, čo zmizlo. Môžete tak zničiť stopy, ktoré páchateľ zanechal na mieste činu," vysvetlila hovorkyňa.