Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Banskobystrický kraj

Hosťom divadelného festivalu v Novej Bani budú ochotníci z Očovej

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Palkovič

Návštevníci festivalu sa môžu tešiť na viaceré divadelné predstavenia.

Nová Baňa 13. marca (TASR) - Do Novej Bane opäť zavíta festival amatérskeho ochotníckeho divadla a divadla mladých. Predstavenia divadelných súborov (DS) z regiónu, ale aj hosťa festivalu z Podpoľania ponúkne Melekova divadelná Nová Baňa od 18. do 22. marca v Kine Vatra.

"Festivalový utorok (19. 3.) bude už tradične patriť deťom. V rámci Rozprávkového javiska — regionálnej súťažnej prehliadky detskej dramatickej tvorivosti a tvorby dospelých hrajúcich pre deti — sa nám predstavia súbory z celého regiónu," informovala Laura Mikulová z Pohronského osvetového strediska v Žiari nad Hronom.

Návštevníci festivalu sa môžu tešiť na divadelné predstavenia ako Polnočné vlámanie v podaní novobanského divadelného súboru MÚZa, veselohru Popánštená kotrba v podaní divadelného ochotníckeho súboru Pilindoš z Očovej, tragikomédiu Moskva Petušky kremnického DS ČI-PR-CHA, komédiu Ulička, ktorú odohrá DS Dom Chvály z Novej Bane, či predstavenie banskoštiavnického zoskupenia Paradajz Pikčr s názvom Doba ľudová.