Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Výťažok z benefičného koncertu poputuje na nákup defibrilátorov

Odovzdanie externého defibrilátora mestu Bratislava od dobročinnej organizácie 1. Lions Club Bratislava Foto: TASR/Jakub Kotian

Podujatie má vždy aj charitatívny rozmer, a to darcovskú zbierku. Obyvatelia môžu prispieť prostredníctvom bankového účtu alebo priamo do pokladničiek počas konania koncertu.

Nová Baňa 2. decembra (TASR) - V uliciach Novej Bane, na verejne dostupných miestach, pribudnú automatické defibrilátory. Prístroje zakúpia z výťažku benefičného koncertu, ktorý sa konal 28. novembra. V programe účinkovali deti a mládež z novobanských škôl a školských zariadení a tiež hosť Martin Geišberg.

Podujatie má vždy aj charitatívny rozmer, a to darcovskú zbierku. Obyvatelia môžu prispieť prostredníctvom bankového účtu alebo priamo do pokladničiek počas konania koncertu. "Tento rok sa nám zatiaľ podarilo vyzbierať 4450 eur," priblížila Tatiana Polcová, riaditeľka novobanského centra voľného času, ktoré má tento rok koncert pod patronátom.

Za túto čiastku dokážu podľa jej slov kúpiť organizátori dva defibrilátory, ďalší venovala jedna miestna lekáreň. Osadené budú v uliciach mesta na verejne dostupných miestach, ktoré sú monitorované kamerovým systémom, aby ich mohol hocikto v prípade potreby použiť. Podľa Polcovej však darcovia ešte stále prispievajú, a tak je možné, že nakoniec zakúpia aj štvrté zariadenie alebo použijú zvyšné prostriedky na nákup detských elektród.