Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

Nové nájomné byty v Jelšave už o pár týždňov privítajú svojich obyvate

Na snímke rozostavané nájomné byty 15. apríla 2014. Foto: TASR František Iván

Nové byty by mali v Jelšave pribudnúť aj v nasledujúcich rokoch, keďže nedávno získala dve prázdne bytovky po profesionálnych vojakoch, ktorí v meste pôsobili v minulosti.

Jelšava 13. apríla (TASR) – Nové nájomné byty v Jelšave už o pár týždňov privítajú svojich obyvateľov. Ako TASR informoval primátor mesta Milan Kolesár, 18 bytov, ktoré vznikli obnovou bývalej vojenskej ubytovne na Armádnej ulici, plánujú nájomníkom odovzdať začiatkom mája. Jej rekonštrukcia stála vyše 700.000 eur a v obnovenej budove sa vytvorili jednoizbové a dvojizbové byty.

Väčšina bytov v zrekonštruovanej ubytovni je už pridelená, ale niekoľko z nich je stále k dispozícii. "Voľné zostávajú ešte tri jednoizbové byty. Uchádzačov o ne síce máme, ale stanovili sme prísnejšie kritériá, čo sa týka príjmu nájomníkov, aby sa nestalo, že sa hneď na začiatku dostaneme do platobnej neschopnosti voči poskytovateľom úveru," priblížil situáciu primátor. Ako dodal, väčší dopyt bol po dvojizbových bytoch, tie sú už pridelené všetky.

Nové byty mali pôvodne nájomníkom odovzdať v priebehu apríla, termín sa však trochu posunul, nakoľko sa vyskytol istý problém s pripojením na elektrinu. "Máme jeden starší dokument, ktorý je už po platnosti dvoch rokov voči dodávateľovi energií, takže ho musíme obnoviť v zmysle projektu," vysvetlil Kolesár.

Táto okolnosť by však nemala odovzdávanie nijako výrazne pozdržať. "Predpokladám, že okolo 1. mája už ľudia budú mať uzatvorené zmluvy a budú sa sťahovať do nových bytov," povedal primátor. Budúcim nájomníkom umožnili aj obhliadku ich nového bývania a podľa slov primátora u nich prevládala vysoká spokojnosť s prevedením rekonštrukčných prác. "Myslím, že momentálne v Jelšave ani nemáme inú bytovku, ktorá by bola zrenovovaná na takejto úrovni," uzavrel Kolesár.

Nové byty by mali v Jelšave pribudnúť aj v nasledujúcich rokoch, keďže nedávno získala dve prázdne bytovky po profesionálnych vojakoch, ktorí v meste pôsobili v minulosti. Obe si však vyžadujú rekonštrukciu, ku ktorej mesto plánuje pristúpiť najskôr o rok či dva.