Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

Na obnovu banskobystrických ciest pôjde z vládnej dotácie 656.000 eur

Severný obchvat Banská Bystrica Foto: TASR/Dušan Hein

Mesto plánuje opravy ukončiť v závere júna.

Banská Bystrica 15. apríla (TASR) – S lokálnymi opravami komunikácií, ktoré sú po zime plné výtlkov, mesto Banská Bystrica začalo už v polovici marca. Pod jeho správu patrí zhruba 170 kilometrov ciest a rovnaký počet kilometrov chodníkov. V zimnom období sa mesto stará o údržbu takmer 166 kilometrov vozoviek, približne 50.000 metrov štvorcových parkovísk a 119.000 metrov štvorcových chodníkov a verejných priestranstiev.

"Lokálne opravy sa zrealizovali na uliciach Hutná, Tatranská, Starohorská, Poľná, Sládkovičova, Bernolákova, Komenského, Školská a na Malachovskej i Zvolenskej ceste. Rovnako na Hronskom predmestí, na komunikáciách v miestnej časti Rudlová, na Švermovej a Jilemnického ulici," uviedla dnes pre TASR Renáta Hláčiková z oddelenia údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí banskobystrického magistrátu. Ako zdôraznila, poruchy miestnych komunikácií evidujú, zoznam priebežne aktualizujú a na základe tejto evidencie objednávajú ich opravy. Mesto ich plánuje ukončiť v závere júna.

"Správca miestnych komunikácií vedie evidenciu týchto komunikácií a v januári tohto roka spracoval aktuálne hodnotenie ich stavebného stavu, vrátane chodníkov a vnútroblokov na celom území mesta. V zlom stave máme viac ako 180 úsekov vozoviek, chodníkov a vnútroblokov," vysvetlila Hláčiková.

Vláda vo februári počas svojho výjazdového zasadnutia v Banskej Bystrici schválila pre krajskú metropolu 826.000 eur na rekonštrukciu, obnovu a výstavbu miestnych komunikácií, parkovacích plôch na území mesta pod Urpínom a tiež revitalizáciu a modernizáciu Mestského parku.

"Obnovu povrchov z prostriedkov dotácie vlády plánujeme v čo najkratšom termíne. Sú na to vyčlenené prostriedky vo výške 656.000 eur," reagovala pre TASR Hláčiková.